Aprilia boeken (algemeen)

Alles wat je wil weten over Aprilia

Moderators: Youri, MotoMan

Plaats reactie
Gebruikersavatar
MotoMan
Site Admin
Berichten: 797
Lid geworden op: 14-05-2017 12:00

Aprilia boeken (algemeen)

Bericht door MotoMan » 09-02-2019 08:49

APRILIA THE COMPLETE STORY (Engels)

176 bladzijden:
o.a. te koop bij:

Prijs tussen 26,88 en 136 dollar:
https://www.amazon.com/exec/obidos/tg/d ... ce&s=books

9.81 pond (11,40 Euro):
https://www.abebooks.co.uk/book-search/ ... ck-walker/

26 dollar:
http://www.motoworldonline.com/Aprilia- ... p_232.html

37 Euro:
http://www.libromotor.com/libros/aprili ... 6126-377-3

Afbeelding

ISBN 10: 1861263775 ISBN 13: 9781861263773Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

--------------------------------------------------------------------------------------
MOTOCICLISMO TELLS THE STORY (Italiaans of Engels)

223 bladzijden

Italiaanse versie:
https://www.vintagemotorcyclebooks.nl/p ... a-aprilia/

Engelse versie:
https://www.scooteronderdelenshop.com/a ... ie-aprilia

Italiaans:
Afbeelding

Engels:
Afbeelding

20 Euro (excl. verzendkosten)

Te koop bij:
https://libreriadellautomobile.it/en/mo ... of-aprilia

of: (voor 36 Euro)
https://www.scooteronderdelenshop.com/a ... ie-aprilia

Afbeelding

Afbeelding

...en op bladzijde 132 / 133:
Afbeelding

op 148 en 149:
Afbeelding

Afbeelding
Door: Marco Masetti. (vertaald door Google)

Tijdens de voorbereiding van de serie 'Motociclismo vertelt ...', wijdt een 'geschiedenisboek' aan een comparatief jong als Aprilia enkele mensen als nogal paradoxaal. Aprilia is minstens 20 jaar jonger dan de andere beroemde Marques en dit wordt, volgens de conservatieve mening van sommige motorfietshistorici, gezien als een tekortkoming, iets dat een gebrek aan ervaring impliceert en iets dat het bedrijf noodzakelijkerwijs uitsluit van enige officiële motorfietsgeschiedenis. .

Met dit boek hopen we het tegendeel te bewijzen. Geschiedenis maken is niet alleen een kwestie van het opkrikken van de jaren. We hopen te laten zien dat een bloeiende onderneming algemeen wordt erkend als een belangrijke productinnovator met een bereik van SO tot 1.000 cc, een onderneming die altijd succesvol is in sportevenementen en het volste recht heeft zich bij de grote namen van makers van wereldmotorfietsen te voegen. In de verder smalle en provinciale wereld van het Italiaanse motorrijden staat Aprilia met kop en schouders boven de menigte en verdient een plaats op de erelijst van de motorindustrie. Tijdens het onderzoek en de verzameling van materiaal of dit boek, kwamen we tot het besef dat er een reëel risico bestond dat de vroege geschiedenis van Aprilia, zoals de details van de eerste off-road races en productiemodellen, helemaal verloren zou gaan. Dit was nog een reden waarom het hoog tijd was voor een Aprilia-geschiedenis. Geen geschiedenis gebaseerd op de anectdotage en nostalgie, maar eerder een plaat die een vitale schakel vormt tussen het verleden en het heden en dat gevoel van verbondenheid en identiteit dat een vast onderdeel is geworden van de succesverhalen van vandaag.

Voor zover we weten is dit het eerste boek dat de volledige geschiedenis van de Aprilia Marque beschrijft en we zijn van mening dat we terecht trots kunnen zijn op onze inspanningen. We hopen dat u het hiermee eens bent en hopen dat u deze pagina's uit de Italiaanse motorgeschiedenis leuk zult vinden.

Disign Philippe Starck
Gebruikersavatar
MotoMan
Site Admin
Berichten: 797
Lid geworden op: 14-05-2017 12:00

Bericht door MotoMan » 09-02-2019 17:26

IL SIGNOR APRILIA (ITALIAANS)

Het fascinerende verhaal van de passie van een man die, bijna voor de lol, een merk heeft gemaakt dat over de hele wereld bekend is: Ivano Beggio, oprichter van Aprilia, stelt trots dat zijn "een bedrijf is dat dol is op dromen, maar dat onmiddellijk na het programma, investeert en in een groep werkt om de droom te realiseren ". Op basis van dit principe is het bedrijf in niet minder dan twintig jaar gegroeid en heeft het een uitzonderlijke commerciële groei en sensationele sportprestaties behaald: voor aprilia zijn sport en productie onlosmakelijk met elkaar verbonden, een filosofie die wordt gevolgd door merken die een mythe worden in autosportwedstrijden, twee en vier wielen. Zoals Ferrari. In het gezelschap van Ivano Beggio, wordt vergezeld door het spannende verhaal van racen en coureurs die de Aprilia ertoe brachten om zelfs de Japanse fabrikanten te vernederen: in de geschiedenis van het motorrijden was het niemand gelukt om zoveel te doen in zo'n korte tijd.

https://www.mondadoristore.it/Il-signor ... 883177618/

12,39 Euro (excl. verzendkosten)

ISBN: 9788831776189

Afbeelding

https://www.ebay.it/itm/BEPPE-DONAZZAN-IL-SIGNOR-APRILIA-UNA-VITA-PER-LA-MOTO-I-ED-MARSILIO-2000/152825852306?hash=item2395217192:g:9MgAAOSw0exaMDNh
Afbeelding
Afbeelding

Compromisloos design: het verhaal van de Aprilia Motò 6.5

"Precies daar kwam het idee van een prachtige, zeldzame fiets om gebruikt en geliefd te worden tot leven. Niet zomaar een motor, maar "DE" motor". "Deze keer met slechts één enkele noodzaak: een ding van schoonheid".
Ik sprak er met Philippe Starck over en bracht de tekeningen mee van wat de Motò zou worden naar Noale: een stuk beeldhouwwerk, zoals het bedoeld was en ik vond het geweldig vanaf het moment dat ik het op dat stuk posterboard schetste.
Dat was de fiets die ik wilde.
De essentie van de fiets: de beste van wat was geweest en het beste van wat nog moest komen, het ultieme, het eeuwige. Minimaal qua materie, het maximum qua geest".


Deze woorden, ontleend aan het boek met de titel "Il Signor Aprilia", letterlijk "Mr. Aprilia "(geschreven door Beppe Donazzan en uitgegeven door Marsilio), beschrijven gepassioneerd en nauwkeurig de visionaire geest die de geboorte gaf aan een echt iconische en buitengewone Aprilia, namelijk de Aprilia Motò 6.5. Het verhaal vertelt over een vrijwel uniek exemplaar in het scenario van in massa geproduceerde tweewielers en een waarin design bovenaan de prioriteitenlijst stond en bijna al het andere een kwestie van compromis was; de geboorte van iets dat een cult icoon was waarvan het succes niet alleen door verkoopcijfers gedicteerd moest worden, maar ook door zijn vermogen om te verrassen en de vele onderscheidingen die het zou ontvangen. Wat was de hoogste eerbetuiging van allemaal, vraag je? Nou, wordt tentoongesteld in het Guggenheim Museum in New York.

De schrijver van het boek is BEPPE DONAZZAN


AfbeeldingAfbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Disign Philippe Starck
Plaats reactie

Terug naar “Aprilia in het algemeen”