Kwasaki W 800 (2011) Starck + Boxer Design

Moderators: MotoMan, Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
MotoMan
Site Admin
Berichten: 828
Lid geworden op: 14-05-2017 12:00

Kwasaki W 800 (2011) Starck + Boxer Design

Bericht door MotoMan » 08-02-2020 14:39

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding http://www.boxer-design.com

Afbeelding

'KAWASAKI by BOXER DESIGN for STARCK'

Philippe Starck heeft een bestaande Kawasaki W 880 een nieuw design gegeven in december 2011 in samenwerking met BOXER DESIGN:

https://luxatic.com/kawasaki-w800-limit ... pe-starck/
Gezien de ervaring van Philippe Starck met uniek ontwerpen, is het geen wonder dat elk object dat uit zijn handen komt een op zichzelf staand wonder is. Zo is deze Kawasaki W800 Crossmotor die zichzelf een gekke uitstraling heeft gegeven, met een jazzy uitstraling, geschilderd in prachtige combinaties van zilveren, gele en witte tinten. Als jij het soort knul bent dat graag vies wordt, is deze interessant voor jou.
De motor, de voorkant, de transmissie en het stuur zijn prachtig grijs gecoat, terwijl de banden, wielen en stoel contrasteren met hen, in zwart gespoten. Er is ook een witte doos zichtbaar aan de zijkanten die bijdraagt ​​aan de kleuring van de tank.
De gele en witte tinten vermengen zich prachtig, in aanvulling op het zilveren kruis overschilderd, waardoor de fiets een extreme, sportieve glans krijgt. Philippe Starck heeft een bijna minimalistische stijl aangenomen bij het schilderen van dit voertuig, met behulp van rustige maar rare combinaties van kleuren, bijvoorbeeld de mat-zilveren achteruitkijkspiegels en stuur.

Hij verklaarde zelfs dat ze deze manier van ontwerpen hebben gekozen op basis van het idee dat minder beter is en dat een motor maar weinig dingen nodig heeft om te draaien: "een motor, een benzinetank, twee wielen". Eén ding is zeker: rekening houdend met het doel van de motor, is luxe geen geschikte manier om het te doen. Hetzelfde idee geldt voor de mogelijke eigenaars.
en

https://delood.com/photostory/kawasaki- ... pe-starck/
Gerenommeerde Franse ontwerper Philippe Starck met behulp van BOXER DESIGN heeft de Kawasaki W800 opnieuw ontworpen. De ontwerper zei dat hij de volgende specificaties in gedachten hield: een motorfiets maken die is geïnspireerd door Dirt Track, die eenvoudig, functioneel en elegant is.

“Een goede motorfiets, het is het minimum: een motor, een benzinetank, twee wielen. Veel fabrikanten streven naar meer, we hebben gekozen voor 'minder is meer' ", zegt Philippe Starck.
Op Youtube is het volgende te vinden over BOXER DESIGN (Erg interessant):

https://www.youtube.com/watch?v=TPk4RRGifSsDe foto's van de Kawasaki W 800 zijn genomen naast het pand van BOXER DESIGN:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Disign Philippe Starck
Gebruikersavatar
MotoMan
Site Admin
Berichten: 828
Lid geworden op: 14-05-2017 12:00

Re: Kwasaki W 800 (2011) Starck + Boxer Design

Bericht door MotoMan » 13-02-2020 18:09

Het leuke is als je verder de geschiedenis in duikt, dat Aprilia dus samenwerkte met BOXER DESIGN. Maar er zijn meer 'kruisbestuivingen'. Toen Philippe Starck in 1994 de Aprilia Moto'6.5 ontwierp heeft hij later met Boxer Design de Kawasaki W800 onder handen genomen. Boxer Design had ook al voor VOXAN diverse ontwerpen gemaakt en later ontwierp Philippe Starck weer voor VOXAN de Super-Naked Xv.
Disign Philippe Starck
Plaats reactie

Terug naar “Philippe Starck”