Aprilia boeken (algemeen)

Alles wat je wil weten over Aprilia

Moderators: MotoMan, Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
MotoMan
Site Admin
Berichten: 557
Lid geworden op: 14-05-2017 12:00

Aprilia boeken (algemeen)

Bericht door MotoMan » 09-02-2019 08:49

IL SIGNOR APRILIA (ITALIAANS)
Disign Philippe Starck
Gebruikersavatar
MotoMan
Site Admin
Berichten: 557
Lid geworden op: 14-05-2017 12:00

Bericht door MotoMan » 09-02-2019 17:26

IL SIGNOR APRILIA (ITALIAANS)

Het fascinerende verhaal van de passie van een man die, bijna voor de lol, een merk heeft gemaakt dat over de hele wereld bekend is: Ivano Beggio, oprichter van Aprilia, stelt trots dat zijn "een bedrijf is dat dol is op dromen, maar dat onmiddellijk na het programma, investeert en in een groep werkt om de droom te realiseren ". Op basis van dit principe is het bedrijf in niet minder dan twintig jaar gegroeid en heeft het een uitzonderlijke commerciële groei en sensationele sportprestaties behaald: voor aprilia zijn sport en productie onlosmakelijk met elkaar verbonden, een filosofie die wordt gevolgd door merken die een mythe worden in autosportwedstrijden, twee en vier wielen. Zoals Ferrari. In het gezelschap van Ivano Beggio, wordt vergezeld door het spannende verhaal van racen en coureurs die de Aprilia ertoe brachten om zelfs de Japanse fabrikanten te vernederen: in de geschiedenis van het motorrijden was het niemand gelukt om zoveel te doen in zo\n korte tijd.

https://www.mondadoristore.it/Il-signor ... 883177618/

12,39 Euro (excl. verzendkosten)

ISBN: 9788831776189

Afbeelding

Afbeelding

Compromisloos design: het verhaal van de Aprilia Moto 6.5

"Precies daar kwam het idee van een prachtige, zeldzame fiets om gebruikt en geliefd te worden tot leven. Niet zomaar een motor, maar "DE" motor". "Deze keer met slechts 1 enkele noodzaak: een ding van schoonheid".
Ik sprak er met Philippe Starck over en bracht de tekeningen mee van wat de Moto zou worden naar Noale: een stuk beeldhouwwerk, zoals het bedoeld was en ik vond het geweldig vanaf het moment dat ik het op dat stuk posterboard schetste.
Dat was de fiets die ik wilde.
De essentie van de fiets: de beste van wat was geweest en het beste van wat nog moest komen, het ultieme, het eeuwige. Minimaal qua materie, het maximum qua geest".


Deze woorden, ontleend aan het boek met de titel "Il Signor Aprilia", letterlijk "Mr. Aprilia "(geschreven door Beppe Donazzan en uitgegeven door Marsilio), beschrijven gepassioneerd en nauwkeurig de visionaire geest die de geboorte gaf aan een echt iconische en buitengewone Aprilia, namelijk de Aprilia Motò 6.5. Het verhaal vertelt over een vrijwel uniek exemplaar in het scenario van in massa geproduceerde tweewielers en een waarin design bovenaan de prioriteitenlijst stond en bijna al het andere een kwestie van compromis was; de geboorte van iets dat een cult icoon was waarvan het succes niet alleen door verkoopcijfers gedicteerd moest worden, maar ook door zijn vermogen om te verrassen en de vele onderscheidingen die het zou ontvangen. Wat was de hoogste eerbetuiging van allemaal, vraag je? Nou, wordt tentoongesteld in het Guggenheim Museum in New York.

De schrijver van het boek is BEPPE DONAZZAN


AfbeeldingAfbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Disign Philippe Starck
Plaats reactie

Terug naar “Aprilia in het algemeen”